Kippen die nu gelukkig zijn

Reacties van enkele adoptanten, ontvangen in 2011:


Sophie en Annabel

29 december 2011
Ingezonden door Betty Heideman

De meisjes zijn nu een maand bij ons en wat een verschil...Het zijn drie pittige dametjes geworden


28 december 2011
Ingezonden door Ilse Schellekens

Het gaat erg goed met onze drie dames. Ze scharrelen er vrolijk op los met de andere kippen, zijn nergens bang voor en ze gedragen zich alsof ze al jaren bij ons wonen.
Gelukkig zitten ze nu ook goed in de veren, zoals te zien is op de foto's.
Fotomodel


18 december 2011
Ingezonden door Jolanda Adema

De kipjes leven nu gelukkig in een kippenparadijs!

Ze zien er heel goed uit en een tijdje terug ging er eentje zo mooi staan poseren in de zon, gelijk mijn camera gepakt en een foto gemaakt.
Het gaat goed in Deventer

10 december 2011
Ingezonden door Jan

Gelukkig hebben de kippen al veel stoppels en beginnen ze meer op kippen te lijken, qua gedrag en uiterlijk. Er zijn er een een paar die geen eksters in de ren willen hebben, het is erg leuk om te zien hoe ze er achteraan gaan. Dit geeft ook aan dat ze al redelijk gewend zijn.

Twee kippen zijn er wat veren betreft slecht aan toe, de andere acht zien er nu stukken beter uit.
Ik heb van één kip steeds foto's gemaakt, dus die drie kippen die u ziet is dezelfde kip.


Houdini en Elvis

29 november 2011
Ingezonden door Sonja

Ik heb mijn kipjes afgelopen vrijdag opgehaald. De eerste dag was heel even wennen en de pikorde vaststellen en zaterdag was alles alweer bijna rustig, alleen mijn dames waren boos dat er indringers waren.

Nu scharrelen ze er met hun zessen vrolijk op los en ze hebben zelfs al eitjes gelegd!

Houdini heb ik zaterdag uit de tuin van de achterburen moeten halen.


 

Daan en Fien

27 november 2011
Ingezonden door Marthy

 

Fientje is een chique dame geworden, ze eet het liefst op een stoel aan tafel!

En de dames eten en scharrelen of ze nooit anders hebben gedaan! Een lust voor het oog...

 

     

Het was even wennen

20 november 2011
Ingezonden door Jolanda

Afgelopen 15 oktober heb ik 3 kipjes in Soest opgehaald en inmiddels zijn ze alweer een maand bij ons. Het gaat heel goed, hoewel mijn eigen kippen wel even moesten wennen aan deze nieuwe raar uitziende kippen.

In het begin sliepen ze apart in een verbouwd konijnenhok, maar inmiddels liggen ze met z'n allen lekker warm bij elkaar in het grote hok.

Overdag lopen ze allemaal los in onze tuin en de kippen van jullie liggen het liefst de hele dag in de zon te genieten. Bij deze dus een paar fotos hoe het ze vergaat in hun nieuwe omgeving. In ieder geval wens ik jullie nog heel veel succes en zodra we meer ruimte hebben dan komen we er zeker nog meer halen.

Vreugdesprongetjes

9 november 2011
Ingezonden door Jan uit Deventer

7 november hebben we ze opgehaald en de kippen doen het erg goed. We moeten ze nog wel veel dingen leren, zoals op stok gaan en 's avonds weer in het nachthok gaan. Het trappetje om er weer uit te komen hadden ze snel door.

Wat me erg opvalt is dat ze onder de vleugels willen van de andere kippen, ze kruipen tegen elkaar aan in een hoekje van het nachthok.
Het zijn erg lieve beesten, en ze beginnen al volop te scharrelen.
Toen we na het ophalen thuis kwamen bleek 1 van de kippen in de bench een ei gelegd te hebben. Wat ik erg mooi vind is die vreugdesprongetjes die ze elke keer maken, en lekker hun vleugels uitslaan, daar kan ik echt van genieten.


De kippetjes na een maand

5 november 2011
Ingezonden door Angeline

De kippetjes uit de legbatterij zijn nu precies een maand bij ons, en ze maken het erg goed.
De veren zijn helemaal terug, de lellen mogen nog wat roder, maar verder zijn ze levendig, scharrelen lekker rond, leggen eitjes en worden zelfs een beetje tam.

Ik geniet enorm als ik op een krukje in de ren zit en dan bv een maiskolf afpel of oud brood brokkel. De schatten staan dan in een kring om me heen. Heerlijk!Naamgenootjes

31 oktober 2011
Ingezonden door Cisca Boers

   De dames uit Didam

26 oktober 2011

Wij willen even onze warme winterjasjes laten zien.

Eén vriendinnetje is verlegen en durfde niet op de foto.


groetjes van de adoptiekippen uit DidamTruus en Tina

19 oktober 2011
Ingezonden door Yonina en Roy

Truus en Tina zijn al aardig gewend.
De eerste paar dagen hebben we de ren niet opengemaakt, maar na een aantal dagen ze ook op de wei bij onze paarden laten lopen. Bang voor de paarden zijn ze niet en ze lieten zich ook besnuffelen.
Truus dwaalde echter al scharrelend van de groep af en zat op een gegeven moment in de paardenstal waar ze het goed toeven vond. Via een voerspoor vond ze de weg terug.

Scharrelen doen ze alsof hun leven ervan afhangt, ze vinden ook alles lekker. Dit in tegenstelling tot de kippen die we al hadden; 2 dagen rijst was niet meer lekker en ze lieten dit dan ook gerust staan. Onze nieuwe kippen smullen er dan des te meer van. Ook maken ze dankbaar gebruik van een omgespit stukje grond, terwijl onze oude kippen hen op een afstandje gadeslaan alvorens ze ook aan de gang gaan.

's Nachts liggen ze met z'n vijven heerlijk tegen elkaar aan in het nachthok.
Al met al geloof ik dat ze best tevreden zijn!


Een berichtje van inmiddels "echte" kippen

17 oktober 2011
Ingezonden door Jessica

Vorige week zondag zijn wij opgehaald bij het opvang adres.

We hebben het heel erg naar ons zin in Ooltgensplaat en zijn al aardig gewend hier!
Vandaag mochten we voor het eerst los in de tuin lopen dat was een hele belevenis hoor.


We hebben een hele leuke buitenren en
's nachts liggen we lekker warm in het stro in het binnenhok.
Omdat het zo goed ging vandaag mogen we vanaf nu elke dag los lopen in de grote tuin.
Onze twee zusjes moeten nog wel een beetje wennen aan ons!


Nog een leuke ervaring

15 oktober 2011
Ingezonden door Piet en Marlou Bijker

Wij hebben gistermiddag onze adoptiekippen opgehaald. Inmiddels lijken ze al aardig gewend. Ze scharrelen lekker door het hok en door de ren en eten als groten.
En het leuke is: onze haan schermt ze af van de andere kippen alsof hij ze wil beschermen.


Maaike, Myrthe en Marloes

10 oktober 2011
Ingezonden door Antoinette Geurts

Hier volgt een update van de 3 kippendames die wij op 4 oktober opgehaald hebben:
De terugreis in de auto ging heel goed, ze waren rustig, geen paniek of gepik.

Thuisgekomen hadden wij de nieuwe kippen in de opvangkooi op de grond in het kippenweitje gezet. Mijn eigen kipje vloog meteen naar achteren, ze vertrouwde het voor geen meter, ze had al een aantal dagen in de clinch gelegen met de nieuwe opvanghaan, dus zij koos eieren voor haar geld.

We hebben de kipjes losgelaten en meteen vloog de haan op 1 van de nieuwe kippen. Ik heb het een tijdje aangekeken, maar hij bleef ze aanvliegen, mijn eigen kip vond het ook niet echt leuk met hem, dus heb ik besloten om hem tijdelijk bij de geiten te zetten. Ik wilde de nieuwe kippen een rustige start geven en aangezien ze nog niet goed in de veren zitten, wil ik gevechten met mijn haan vermijden, ik wil verwondingen voorkomen, vooral het ene kleine kipje heeft helemaal geen veren op de rug/achterwerk, die is extra kwetsbaar.

De haan vindt het overigens prima bij de geiten, hij had toch al niets met mijn eigen hennetje, dus dat laten we voorlopig zo. Toen de haan weg was uit het weitje, kwam mijn eigen kipje tevoorschijn. Ze was heel nieuwsgierig naar de nieuwkomers. Het klikte meteen, er zijn geen gevechten geweest, de volgende dag liep ze al mee met de nieuwe kippen alsof ze al jaren een toompje waren. Met zijn vieren scharrelden ze lekker in het zonnetje, het was zo mooi om te zien.

Het kleine gepeste kipje ging op een gegeven moment heerlijk op haar zijtje liggen zonnen. Mijn eigen hen is nu ook weer veel actiever, sinds de dood van haar vriendinnetje was ze echt in een dip geraakt. Zij heeft de taak van "überhen" op zich genomen, het is zo schattig, want die taak had ze nooit in mijn grote toom kippen. Nu wel, ze gaat 's avonds als eerste naar binnen en 's morgens als eerste naar buiten en ze staat bovenaan de pikorde.

De eerste twee dagen moest ik de nieuwe kipjes nog zelf naar binnen zetten, maar nu kom ik 's avonds het kippenweitje in en "dirigeer" ik ze naar binnen, ze weten precies wat de bedoeling is, ze lopen mooi mijn eigen hen achterna het nachthok in. Ik laat ze even nog eten voor het slapen gaan en daarna zet ik ze één voor één op stok. Ze zaten de eerste avond op de grond, maar op de stok vinden ze blijkbaar toch wel heel fijn, want ik heb gisteren na een uurtje nog gekeken en ze zaten nog steeds met z'n viertjes dicht tegen elkaar aan.

De kip die ik later nog omgewisseld had op 4 oktober is een schot in de roos, mijn eigen hen en zij lopen namelijk heel vaak samen, het is zo'n rustige lieve hen, ze past veel beter in het groepje dan de hen die we in eerste instantie in de opvangkooi hadden zitten, die vloog een paar keer heel heftig dat kleine gepeste kipje aan, dat ging echt niet. Het gepeste kipje wordt nu overigens niet meer gepest, ze kan het heel goed vinden met de andere hennetjes en geniet zichtbaar. Ze hebben al eitjes gelegd, ongelooflijk, eerst op de grond, maar nu heeft het kleinste hennetje de leghokjes ontdekt.


De eerste twee dagen heb ik er veel bijgezeten, je leert dan zoveel over de onderlinge verhoudingen.

Ik heb tijdelijk een tafel met zeil erover in het weitje gezet, zodat ze daaronder kunnen schuilen, mocht er geharrewar zijn wie er in het binnenhok mag als het regent, maar dat was achteraf niet nodig, want ze zitten met regen meestal samen in het hok, maar ik laat het zo toch maar even staan.

De zandbak hebben ze ook al ontdekt, vooral het kleine kipje vindt het heerlijk, ze heeft de minste veren, maar de veren die ze nog heeft, worden ó zo goed verzorgd.Meer foto's van geredde kippen

30 september 2011
Ingezonden door Tineke Stam

De kippen lopen los en het gaat heel goed. Ze gedragen zich nog wel een beetje dominant naar de andere kippen toe, maar die blijven gewoon uit hun buurt, dus niks aan de hand.
Beetje lastig is dat 1 van de 2 's avonds keurig het hok op zoekt, maar de ander heeft een geheim plekje in de tuin gevonden. Ik vind het niet fijn als ik niet weet waar ze 's nachts zijn, dus vanavond om een uur of half 8 gaan we in de tuin zitten in de hoop haar te betrappen. Ik heb trouwens nog nooit zulke leuke tamme kippen gehad als deze.


Lola, Lisa en Lolita

25 september 2011
De kipjes geadopteerd door Els


De eerste foto van de onlangs opgehaalde kippen


25 september 2011
Ons initiatief slaat aan, er zijn inmiddels al diverse kippen opgehaald, en dat ze het naar hun zin hebben is, gezien de reacties, wel duidelijk!

Naast deze foto van Hettie Zandbergen (die spreekt voor zich) één van de reacties:

"Wij zijn onze kippetjes na het lezen van uw mail vrijdagavond laat nog gaan ophalen. Na een lange rit van 300 km kwamen we rond 23 uur 's avonds aan met ons nieuwe kroost.
De kippetjes waren raar maar waar helemaal niet schuw tegenover ons, in tegendeel zelfs, beide kwamen ze naar ons toe en lieten zich naar hartelust strelen. Na een eerste (zeer rustige) nacht met hun 2 soortgenoten die hier al aanwezig waren konden ze 's ochtends hun terreintje ontdekken. Het is heel aangenaam om te zien hoe goed ze zich hier voelen."Frau Antje, Betsie, Ciska, Dini, Fientje en Erica

Het was al koud toen ze in november 2010 bij de legbatterij werden vrijgekocht voor Ton. Zes witte legbatterijkippen afkomstig uit dezelfde schuur waar Isabel en Annabel vandaan kwamen. Ze werden in twee kratten gestopt en op de achterbank van de auto gezet om een lange reis te gaan maken naar Duitsland.

Ze waren niet de enige kippen in de auto. Ton had die middag bij een vogelopvang ook nog twee gezellige bruine gedumpte kippen en een gedumpt haantje opgehaald. Die hadden allemaal ook een goed huis nodig.

Omdat het haantje al ontsnapte uit de doos in de laadruimte van de auto kreeg hij gelijk de naam Houdini. De bruine kippen waren zo tam en gezellig, dat Ton ze de namen Truus en Nel gaf.

In Duitsland stond het grote kippenhok met een dikke laag stro erin al klaar om de nieuwe bewoners op te wachten. Alleen kip Broedje woonde daar tot nu toe in.

Eenmaal thuisgekomen 's avonds werden krat voor krat de kippen in het stro bij kip Broedje gezet. De witte kippen uit de legbatterij gedroegen zich duidelijk stukken nerveuzer dan Truus en Nel. Ton zette die avond de kippen nog maar niet op stok. Hij liet ze expres met rust zodat ze zelf een plekje konden zoeken voor de eerste nacht. Ze hadden die dag al genoeg stress gehad. Wel kregen ze natuurlijk vers water, lekkere maden en kippenvoer.


In het begin claimden de bruine kippen Nel en Truus samen met haan Houdini bijna alle ruimte. De witte ex-legbatterijkippen bleven samen met Broedje dicht bij elkaar zitten in een hoek van de schuur. Gelukkig pikten ze zichzelf en elkaar niet meer. Ze vertoonden tenminste niet meer dan normaal kippengedrag om een pikorde in stand te houden. En ze scharrelden ook. Er lag volop stro in het hok. Eieren kreeg Ton al gauw genoeg, ondanks het feit dat het winter was.

 

Twee maanden later, in januari, hebben de witte kippen van Ton allemaal een naam gekregen:
Frau Antje, Betsie, Ciska, Dini, Fientje en Erica.

Het gaat goed met de ex-legbatterijkippen, ze zitten weer mooi in de veren. En zij zijn nu de kippen die het meest ondernemend zijn. Sinds het koude winterweer voorbij is mogen ze naar buiten. In het begin was het natuurlijk nog even wennen, zeker voor de witte ex-legbatterijkippetjes, maar inmiddels hebben ze het er heerlijk naar hun zin.

Het ziet er naar uit dat ze ook geleerd hebben dat ze niet in de tuin achter het huis mogen komen, want ze blijven prima in wat Ton de kippentuin noemt. Van daaruit kunnen ze, als ze willen, ook verder scharrelen richting de paardenwei van de buren.
Ze gaan overdag ook graag de ren uit en de tuin in om in de bossages en op de composthoop te scharrelen. Je kunt echt zien dat ze daarvan genieten. 's Avonds doet Ton ze allemaal weer veilig in het hok, omdat 's nachts het risico van roofdieren veel groter is dan overdag.


   

 

 Valid XHTML 1.0 Transitional