Help ons!

Er zijn veel manieren waarop je ons kunt helpen om zoveel mogelijk legkippen te redden van de slacht:

 • Adopteer een paar kippen en geef ze een goed huis.
 • Wordt vrijwilliger van 'Red een legkip' en stuur ons een mail met je contactgegevens. (redeenlegkip@hotmail.com)
 • Verkoop het boek van kip Isabel: Vraag bij de boekwinkels en natuurwinkels in jouw buurt of het boek van Isabel daar verkocht mag worden zodat veel mensen over de wens van Isabel en onze website te weten komen. Laat ze contact opnemen met ons of stuur een mail met de contactgegevens van de boekwinkel(s).
 • Aanhangwagen/bestelbus:
  Heb je een aanhangwagen of bestelbus leen die dan aan ons voor het transport of help mee. Dat scheelt ons geld dat we weer voor de kippen kunnen gebruiken.
 • Help mee met het transport.
 • Opvangplekken:
  Hoe meer tijdelijke opvangplekken we hebben waar we een grote hoeveelheid kippen tot rust kunnen laten komen en waar ze medisch verzorgd worden, hoe meer kippen we kunnen redden. Heb jij de ruimte en de tijd om de kippen goed te verzorgen en wil jij ons helpen, neem dan a.u.b. contact met ons op!
 • Doneer voor stro, zaagsel, medicatie en kippenvoer voor in de opvang of voor het huren van een aanhangwagen/busje.
 • Ben je dierenarts of ken je een dierenarts die onze geredde kippen belangeloos wil helpen? Meld je dan bij ons.
 • Hang onze poster op bij natuurwinkels, dierenartspraktijken, dierenwinkels en andere winkels.
 • Plaats een link naar ons op jouw website om mensen op de hoogte te brengen van ons bestaan of stuur een email over ons naar jouw emailcontacten.
 • Zet een link naar onze website op Hyves, Faceboek en Twitter.
 • Haal je bedrijf over om ons te sponsoren. Wij zetten die dan als sponsor op onze website (uiteraard alleen maar als het een diervriendelijk bedrijf is).
 • Adopteer een kip op afstand om ons werk te steunen. Ook kun je een kip op afstand adopteren die langer medische zorg nodig heeft en daarom lang in de opvang moet blijven voordat we de kip een goed huis kunnen geven.

 

Steun ons

Red een legkip is een initiatief van stichting Comité Dierennoodhulp die voor het voeren van acties geheel afhankelijk is van giften. Wij hebben geen betaalde krachten in loondienst, en werken slechts met vrijwilligers die met liefde hun tijd en energie steken in het werken aan een mooie oude dag voor deze kippen.

Iedere gift gaat voor honderd procent naar het vrijkopen, de opvang en de verzorging van deze kippen.

Wil je onze acties steunen, dan kun je een gift overmaken op Triodos Bank NL32 TRIO 0254 7275 73 (BIC: TRIONL2U), ten name van Red een Legkip.

 

ANBI status

De Belastingdienst heeft stichting Comité Dierennoodhulp met als vestigingsplaats Den Haag, waar Red een Legkip een initiatief van is, aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Dit betekent dat een donateur, afhankelijk van de vorm waarin de giften zijn gedaan, zijn of haar gift van de inkomsten- of vennootschapsbelasting kan aftrekken (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels). Nalatenschappen ontvangen door een ANBI zijn vrijgesteld van successierecht.

Zie voor meer informatie: www.anbi.nl

Veel informatie over ANBI's, giften, nalatenschappen, etc. is ook te vinden op de site van de Belastingdienst, bijvoorbeeld op www.belastingdienst.nl/giften/

 

Banner aan hek van adoptant

Bij een adoptant in Heerlen hangt deze prachtige banner aan het hek van haar tuin. De banner is gemaakt en geschonken door Monique van Someren en Cor Schreurs. Achter het hek lopen geredde legkippen van hun vrijheid te genieten.

Aan het hek waaraan de banner vastgemaakt zit grenst een drukke weg met veel autoverkeer en twee grote supermarkten. Hopelijk zet onze boodschap de mensen die voorbij rijden en hun boodschappen doen aan het denken. Wil jij ons helpen door ook op een goede plek een banner op te hangen, neem dan contact met ons op.

 

Belastingvrij doneren aan Red een Legkip

Verdubbel GRATIS je donatie!

Je kunt de geredde legkippen extra helpen, zonder dat het jou meer kost. Als je kiest voor een schriftelijke schenkingsovereenkomst, zijn je giften aan Red een Legkip volledig fiscaal aftrekbaar. Afhankelijk van je inkomen betaalt de Belastingdienst een derde tot de helft terug. Nog nooit was je belastingaangifte zó diervriendelijk!

Red een Legkip is een initiatief van Stichting Comité Dierennoodhulp die een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Periodiek doneren met belastingvoordeel op de Triodosrekening van Red een Legkip is hierdoor mogelijk.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je legt je voor een periode van minimaal 5 jaar vast als donateur.
 • Er geldt geen minimum voor het donatiebedrag.
 • De overeenkomst vervalt automatisch bij overlijden.
 • Tussenkomst van een notaris is sinds 1 januari 2014 niet meer nodig.
 • Er zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe werkt het?

 • Download de schenkingsovereenkomst en print deze uit.
 • Zet bij punt 1 in de overeenkomst bij de naam van de instelling waar je een gift aan wil doen de naam Stichting Comité Dierennoodhulp met daarachter tussen haakjes Red een Legkip
 • Vul de overeenkomst en het bijbehorende machtigingsformulier verder in. Stuur de documenten na ondertekening en met paraaf op iedere bladzijde in een gesloten envelop op aan Red een Legkip, Postbus 94724, 1090 GS Amsterdam.
 • Je ontvangt dan een door ons ondertekend exemplaar retour. Bewaar de overeenkomst bij je administratie en voer de jaardonatie op bij je belastingaangifte.

Als je vragen hebt neem dan gerust contact met ons op

Informatie belastingsdienst

 

   

 

 Valid XHTML 1.0 Transitional