Uitzending gemist

Geredde legkippen met Pasen weer in Koffietijd

21 april 2014

Het is een ware traditie aan het worden: voor de derde keer al besteedde het RTL4 tv-programma Koffietijd op tweede paasdag aandacht aan ons initiatief Red een Legkip. Eerder riep Koffietijd presentatrice Loretta Schrijver kijkers op om een paar geredde legkippen te adopteren en deze kippen eindelijk zo een goed leven te geven. In de paas-uitzending van Koffietijd scharrelden tijdens de tv-uitzending ruim 30 geredde legkippen in een grote ren. De kippen kregen weer een lekker en mooi paasontbijtje. Na afloop van de uitzending werden de kippen overhandigd aan de adoptanten waar ze nu lekker bij in de tuin scharrelen.

 

Sandra en Loretta

Speciale 'Red de Legkip' actie

1 april 2013

Wederom organiseert RTL4 een 'Red de Legkip' actie.

Karen Soeters (Piep Vandaag) en Lorette Schrijver blijven slapen in de villa om een wakend oog te houden op de kipjes. De adoptanten komen live in de uitzending de kippen ophalen. De kippen krijgen een goed huis waar ze tot hun dood mogen scharrelen in vrijheid.
» Link naar Koffietijd aflevering 65

 

Laure maakt jasjes

20 februari 2013

De Belgische Laure maakt jasjes voor onze kale kippen en brengt ze naar onze opvang in Ochten. Op 20 februari is hierover in het Belgische tv-programma "Iedereen beroemd; een reportage uitgezonden.
» Klik hier om deze uitzending te bekijken


Twijzelerheide

Onze opvang Twijzelerheide op tv

13 februari 2013

Op 13 februari heeft Omrop Fryslân een item uitgezonden over onze opvang in Twijzelerheide.
» Link naar Omrop Fryslân

Een andere versie is ook via YouTube te zien:
» Link naar het filmpje


 

Red een Legkip bij Omroep Max

5 februari 2013

Omroep Max heeft aandacht besteed aan onze oproep om fleecejasjes te maken.
» Hier de link naar de uitzending

 

500ste geredde legbatterijkip met Pasen geadopteerd

9 april 2012

Op maandag 9 april, tweede Paasdag, kwamen in het tv-programma Koffietijd adoptanten een dertigtal van de slacht geredde legbatterijkippen ophalen. De adoptanten hebben gereageerd op een eerdere oproep in Koffietijd om met Pasen legkippen een beter leven te geven. De actie is een samenwerking van dierenbelangenorganisaties Red een Legkip en PiepVandaag. De speciale paasuitzending van Koffietijd werd live uitgezonden op RTL4.
Ook werd de 500ste geredde legbatterijkip, die in de korte tijd dat het initiatief Red een Legkip van start is gegaan, in Koffietijd aan een adoptant overhandigd.
» Heb je de uitzending gemist? Klik hier.


Oproep en aankondiging Paasactie

22 maart 2012

Op donderdagochtend 22 maart besteedde het tv-programma Koffietijd op RTL4 aandacht aan Red een Legkip en de paasactie van PiepVandaag. De geredde ex-legbatterijkippen Isabel, Annabel, Rosa en Ronja waren er ook te gast. Kip Ronja voelde zich al snel helemaal thuis bij de camaraman.

Wij zijn erg blij dat ook Koffietijd op de bres springt voor Red een Legkip. Loretta Schrijver riep in de uitzending de kijkers op om de 150 geredde legbatterijkippen aan een goed huis te helpen.
» De uitzending kun je hier terug zien.

Op 9 april, tweede paasdag, zal Koffietijd opnieuw aandacht schenken aan Red een Legkip. De geredde legbatterijkippen zullen dan live in de ochtenduitzending aan de adoptanten worden overhandigd.


Kipjes redden

8 december 2011

"Man Bijt Hond" besteedde in haar uitzending aandacht aan Red een Legkip. In deze uitzending worden de tweelingzussen Gien en Riek Bakels door Man Bijt Hond gevolgd wanneer zij de door hun geadopteerde legbatterijkippen komen ophalen om ze eindelijk een goed leven te geven.
Gemist? Zie: » man bijt hond/kipjes redden


Eerste 66 legbatterijkippen gered van de slacht

9 september 2011

Het programma "Hart van Nederland" heeft aandacht besteed aan onze actie, voor wie het heeft gemist, hier een link naar de uitzending: » hartvannederland/red-een-kip

En we zijn erg blij om te kunnen melden dat we naar aanleiding van deze uitzending weer voor meer dan 100 kippen een adres hebben.

 

   

 

 

 Valid XHTML 1.0 Transitional