Wat is onze werkwijze?

Via onze website, door middel van het zoeken van publiciteit en door middel van de distributie van het boek van ex-legbatterijkip Isabel zoeken wij adoptieadressen voor legkippen uit de kippenindustrie die anders naar de slacht gaan om als soepkip te eindigen.

Wij bieden de pluimveehouder voor een aantal legkippen een alternatief aan in plaats van de slacht. Voor hetzelfde bedrag dat de pluimveehouder anders ontvangt voor de slacht kopen wij de legkippen vrij.

Het aantal kippen dat wij kunnen vrijkopen is helaas afhankelijk van de ruimte die wij voor hen hebben in de opvangplekken waar de kippen eerst naar toegebracht worden om bij te komen. Zodra er weer voldoende ruimte in de opvangplekken is vrijgekomen door adoptie van kippen kopen we weer nieuwe legkippen vrij.


Eerste opvang

Zodra de kippen gearriveerd zijn in de tijdelijke opvang worden ze daar allemaal goed nagekeken om te zien of ze ziek of gewond zijn en extra aandacht nodig hebben. Zijn ze ziek of gewond dan worden ze medisch behandeld en indien nodig voor korte tijd apart gezet.

In de opvang krijgen de kippen alle tijd om bij te komen. Zij krijgen er de ruimte, stro, eten en drinken en worden indien nodig medisch behandeld. De mensen in de opvang doen dit geheel belangeloos voor de kippen en de enige vergoeding die zij van ons krijgen is die voor de gemaakte onkosten voor voeding, stro en medicijnen.

Wanneer de kippen er aan toe zijn om naar hun nieuwe huis te gaan krijgen de adoptanten van ons de uitnodiging om hun adoptiekippen daar af te halen. Omdat wij ons verantwoordelijk voelen voor alle geredde kippen geven wij ze pas aan de adoptanten mee als blijkt dat ze gezond zijn en een nieuw leven aan kunnen.


Samengevat:

 • Je leest de voorwaarden, en als je daarmee akkoord gaat vul dan het aanmeldingsformulier voor het redden van legkippen in en zendt ons dat toe.
 • Je betaalt het adoptiebedrag vooraf voor het aantal kippen dat je wilt adopteren.
 • Zodra we beide ontvangen hebben sturen wij je de adoptieovereenkomst.
 • Wij laten je weten waar en wanneer je jouw adoptiekippen af kunt halen.
 • Bij het afhalen van je kippen neem je je adoptieovereenkomst mee en zorg je zelf voor geschikte manden/kratten/dozen om je kippen in naar huis te vervoeren.

Wat gebeurt er in de toekomst:

 • Mochten er problemen zijn, mail ons dan: redeenlegkip@hotmail.com ,
  of bel ons: 06-40709218
  Wij doen ons best je te helpen en advies te geven.
  Kijk anders ook even op onze pagina gedrag en op onze pagina ziekten
 • Wij stellen het zeer op prijs om van je te horen hoe het met de kippen gaat.
  Verhalen en foto's zijn erg welkom voor op onze site.
 • Wij behouden ons het recht voor om het adopteren van legkippen te weigeren als wij de indruk hebben dat je niet kunt voldoen aan de eisen die wij aan de verzorging stellen. Ook behouden wij het recht om de kippen, wanneer tijdens een inspectie blijkt dat zij niet diervriendelijk gehouden worden (volgens onze voorwaarden), terug te nemen voor herplaatsing. Onze kippen worden alleen geplaatst als huisdier en wij zullen hierop controleren.

Wat is het verschil tussen Red een legkip en Adopteer een kip?

Wij hebben niets van doen met 'Adopteer een kip'. De doelstellingen van ons beiden zijn heel verschillend.

'Adopteer een kip' is bedoeld om de verkoop van biologische eieren te stimuleren. Men adopteert een kip voor de periode dat een kip in een biologisch bedrijf eieren legt. Als dank daarvoor kun je regelmatig een doosje eieren halen bij een natuurwinkel.

Helaas betekent dit niet dat de kip langer leeft. Zodra de eierproductie na twee jaar wat afneemt eindigen deze geadopteerde kippen als dank voor het leggen van hun eieren, net zoals de kippen die uit kooien afkomstig zijn, als soepkippen in het slachthuis. Nergens op de website van www.adopteereenkip.nl wordt aan (potentiële) adoptanten medegedeeld dat de dieren uiteindelijk in het slachthuis belanden. Wellicht weet men bij Biologica ook wel dat als men open kaart speelt, men de adoptanten die echt van dieren houden zouden moeten missen.


 

   

 

 Valid XHTML 1.0 Transitional