Kippen EHBO

Dit kippen EHBO is speciaal samengesteld voor geredde legkippen uit de industrie.

kippen EHBO

Iedere dag goed kijken

Als je kippen hebt is het erg belangrijk om iedere dag een moment te nemen om even rustig te kijken hoe het met iedere kip gaat. Het is belangrijk dat je hun gedrag goed kent. Als je weet hoe je kip eruit ziet als ze gezond is, is het ook makkelijker te zien en te voelen als ze ziek is. Kijk bijvoorbeeld altijd ’s morgens of ze allemaal op het eten afkomen en ook daadwerkelijk gaan eten. Gedraagt één van je kippen zich anders dan normaal wees dan alert.

De legkippen die wij redden van de slacht kunnen met wat mazzel net als andere kippen ook een aardige leeftijd bereiken. Het verschil is alleen wel dat ze kwetsbaarder zijn dan de meeste andere kippen. Ze hebben een zwaar leven achter de rug door de manier waarop ze in de industrie gehouden werden. Ook zijn ze kwetsbaarder omdat ze doorgefokt zijn op het in korte tijd heel veel eieren leggen

In 1930 legde een kip bij de boer gemiddeld 116 eieren in een jaar. Inmiddels zijn de kippen zo doorgefokt dat een kip gemiddeld 320 eieren in een jaar legt. Dat is een aanslag op hun lichamelijke gezondheid en de kans dat het mis gaat met hun legapparaat is daardoor wel een stuk groter dan bij andere kippen. Daarom des te belangrijker om als ze ziek zijn snel in te grijpen.

Kippen EHBO

Lees meer over de volgende onderwerpen: