Waarom Red een Legkip?

Ons doel is om zoveel mogelijk legkippen alsnog een fijn leven te geven, waarin zij ervaren wat het is om in vrijheid als kip te mogen leven. We doen dit omdat wij vinden dat de manier waarop er met kippen wordt omgegaan binnen de industrie verre van moreel en dierwaardig is. Natuurlijk kunnen we niet alle kippen redden, maar door ons werk geven we in ieder geval een klein deel van de miljoenen legkippen nog een waardig leven.

kip uit de industrie gered

Als de productie van de eieren iets minder wordt en de kippen naar de slacht gaan, bieden wij de boer hetzelfde bedrag als wat hij krijgt voor de slacht. De kippen komen dan in een van onze opvangplekken, waar ze mogen bijkomen en aansterken. Daarna herplaatsen we de kippen bij mensen die ze in hun tuin een goed leven geven. Hier mogen zij nog een paar jaar rondscharrelen en een fijn leven hebben, tot ze een natuurlijke dood sterven.

Kippen die nooit als kip hebben mogen leven omdat ze hun hele leven nog geen daglicht hebben gezien. Die niet buiten konden scharrelen, zich niet konden terugtrekken en zich op draadgaas of massaal opgesloten in een schuur moesten zien te handhaven. Deze kippen krijgen eindelijk de kans om te voelen hoe het is om als een echte kip in vrijheid te leven. Geef jij ze deze zo verdiende kans?