Verhalen

verhalen van kippen in de sneeuw

Verhalen van de kippen

Achter iedere kip schuilt een uniek verhaal. Het verhaal van een uniek dier, wat zij heeft meegemaakt en wat haar is aangedaan in de industrie. Zo is Red een Legkip ontstaan door het verhaal van kip Isabel die samen met haar zuster Annabel gered is uit een legbatterij. Kip Isabel schreef er een boek over, ‘Isabel en Annabel in de sneeuw‘, waarin zij verteld hoe haar leven in de industrie was en hoe zij daarna in vrijheid eindelijk als een echte kip ging leven.

De foto’s en korte verhalen van geredde kippen die geadopteerd zijn kun je lezen in Kippen die nu gelukkig zijn. Het is mooi om te zien hoe deze kippen eindelijk na een ellendig leven in de industrie kunnen genieten van het leven in de tuin bij mensen die de kippen een warm hart toedragen.

Het komt helaas ook regelmatig voor dat kippen die wij net gered hebben er slecht aan toe zijn. Ze hebben bijvoorbeeld een gebroken poot door het ruwe vangen, zitten vol kneuzingen of hebben een cloacaprolaps. Met hulp van de dierenartsen die ons helpen trachten wij ook deze kippen weer een goed mooi leven als kip te geven. In Ziekenboeg kun je een selectie van verhalen lezen over deze kippen.

Achter ieder kippenleven schuilt een verhaal, ook achter dat van al die ruim 500 miljoen vleeskuikens die in Nederland jaarlijks op bizarre wijze in korte tijd worden vetgemest om daarna gruwelijk te eindigen in het slachthuis. Kuikens die nooit kip mogen worden, die niet eens normaal kuiken hebben mogen zijn. Expres ziek gemaakt lijden ze onder ernstige obesitas. Om deze lieve zachtaardige dieren een gezicht te geven zijn de dagboeken van Winnie en Daantje geschreven die je kunt vinden bij Dagboek van een vleeskuiken. Omdat wij hen nooit mogen vergeten.