Zelf een kip redden

Wat is onze werkwijze?

Via onze website en door middel van het zoeken van publiciteit zoeken wij adoptieadressen voor legkippen uit de kippenindustrie die anders naar de slacht gaan om als soepkip te eindigen. In plaats daarvan willen wij ze een echt beter leven geven. Met jouw hulp!

Wij bieden de pluimveehouder voor een aantal legkippen een alternatief aan in plaats van de slacht. Voor hetzelfde bedrag dat de pluimveehouder anders ontvangt voor de slacht kopen wij de legkippen vrij. De kippen zijn dan pas anderhalf jaar oud. Omdat de kwaliteit van de eischaal iets slechter wordt, de eieren groter worden en daardoor niet meer in de doosjes passen en de productie iets af neemt zijn de legkippen voor de pluimveehouder niet langer economisch rendabel.

kip beter leven

Eerste opvang

Zodra de kippen gearriveerd zijn in de tijdelijke opvang worden ze allemaal goed nagekeken om te zien of ze ziek of gewond zijn en extra aandacht nodig hebben. Indien nodig worden ze medisch behandeld en voor korte tijd apart gezet.

In de opvang krijgen de kippen alle tijd om bij te komen. Zij krijgen er de ruimte, stro, eten en drinken. De mensen in de opvang doen dit geheel belangeloos voor de kippen en de enige vergoeding die zij van ons krijgen is die voor de gemaakte onkosten voor voeding, stro en dierenarts.

Wanneer de kippen er aan toe zijn om naar hun nieuwe huis te gaan krijgen de adoptanten van ons de uitnodiging om hun adoptiekippen daar af te halen. Omdat wij ons verantwoordelijk voelen voor de geredde kippen geven wij ze pas aan de adoptanten mee als blijkt dat ze gezond zijn en een nieuw leven aan kunnen.

Werkwijze bij adopteren

 • Lees de voorwaarden.
 • Als je daarmee akkoord gaat vul dan het aanmeldformulier voor het redden van legkippen in.
 • Betaal vooraf het adoptiebedrag (€ 9,50 per kip) voor het aantal kippen dat je wilt adopteren.
 • Zodra we beide ontvangen hebben sturen wij je de adoptieovereenkomst.
 • We laten je weten waar en wanneer je jouw adoptiekippen af kunt halen.
 • Bij het afhalen van je kippen neem je je adoptieovereenkomst mee en zorg je zelf voor geschikte manden/kratten/dozen om je kippen in naar huis te vervoeren.

Na de adoptie

 • Mochten er problemen zijn, mail ons via welkom@redeenlegkip.nl
  of bel ons via 06 40709218. Wij doen ons best je te helpen en advies te geven. Kijk ook even bij Wennen en ander gedrag en Kippen EHBO.
 • Wij stellen het zeer op prijs om van je te horen hoe het met de kippen gaat. Verhalen en foto’s zijn erg welkom voor op onze site.
 • Mocht je door bijvoorbeeld ziekte of verhuizing niet meer in staat zijn voor de kippen te zorgen, neem dan contact met ons op om de kippen naar ons terug te brengen.
 • Wij behouden ons het recht voor om het adopteren van legkippen te weigeren als wij de indruk hebben dat je niet kunt voldoen aan de eisen die wij aan de verzorging stellen. Ook behouden wij het recht om de kippen, wanneer tijdens een inspectie blijkt dat zij niet diervriendelijk en volgens onze voorwaarden gehouden worden, terug te nemen voor herplaatsing. Onze kippen worden alleen geplaatst als huisdier en wij kunnen hierop controleren.