Juultje en Jonathan

Een aangrijpend boek over konijnen

Konijn Juultje, die met haar vriend Jonathan in dezelfde tuin leeft als de geredde legkippen Isabel en Annabel, heeft nu, net als kip Isabel eerder deed, ook een boek geschreven. Kip Isabel hoopt van harte dat ook het boek van Juultje veel gelezen gaat worden en dat haar wens uitkomt.

In het rijk met foto’s geïllustreerde boek ‘Juultje en Jonathan – Van een gekooid bestaan naar een vrij leven’ vertelt konijn Juultje haar aangrijpende, waargebeurde verhaal en dat van haar vriend Jonathan. Juultje werd geboren in de vleesindustrie, Jonathan in de huisdierenindustrie. Beiden hebben door hun gekooide bestaan zwaar te lijden gehad. Op een dag worden ze op het nippertje gered door een vrouw. In de tuin van de vrouw ontmoeten ze elkaar voor het eerst. Pas dan begint hun leven als konijn. Juultje heeft nog één grote wens: dat haar soortgenoten niet meer opgesloten worden en konijn mogen zijn.

konijn

Het boek is een initiatief van Comité Dierennoodhulp en is geschreven door oprichtster Sandra van de Werd. “Met dit boek willen we mensen bewust maken van het ellendige bestaan van het merendeel van de konijnen in ons land in de hoop dat mensen gaan inzien dat het volstrekt onethisch is dat dieren op deze manier moeten leven.”

Het boek Juultje en Jonathan (ISBN/EAN 978-90-817215-0-9, gebonden, met harde kaft, 48 pagina’s) is bestemd voor zowel kinderen als volwassenen. Een bijzonder, aangrijpend en educatief boek om cadeau te geven aan familie, vrienden en kennissen, als relatiegeschenk of in het kerstpakket.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier een voorproefje van het boek.

Bestellen

Het boek kost € 10,00 inclusief de verzendkosten binnen Nederland. Maak € 10,00 over op Triodos Bank NL40 TRIO 0254 7146 25 (BIC: TRIONL2U), ten name van Comité Dierennoodhulp, onder vermelding van ‘boek Juultje en Jonathan’ en stuur je volledige adresgegevens per e-mail naar dierennoodhulp@hotmail.com. Je krijgt het boek zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. De opbrengst van het boek gaat geheel naar hulp aan dieren in nood. Voor verzending naar het buitenland zijn de verzendkosten hoger.

Als je de boeken, geschreven door konijn Juultje en door kip Isabel samen koopt, betaal je slechts € 15,00 inclusief verzending binnen Nederland.