Red een Legkip Kippenkaartenset Wurk fan Durk

Een bijzondere kaartenset met adoptiekippen van Red een Legkip in de hoofdrol. Zoals ex-kooikip Mies, die op één van de kaarten stilstaat bij de opkomende zon. En Ing, ook een ex-kooikip, die tegenwoordig met haar snavel in de modder wroet. Haan Marinus Napoleon is altijd een vrij man geweest, maar zonder hem is deze set niet compleet.

“Legkippen zijn geen machines, maar wezens met gevoel”
Er was een tijd dat zij nooit hoefden te schuilen voor storm, regen of sneeuw. Zelfs zonnestralen werden door de muren van hun schuur geweerd, zij hadden immers kunstlicht. Hun dag was als alle andere dagen, seizoenen waren hen vreemd. Na het leggen van honderden eieren waren zij de uitputting nabij. Deze kippen zijn gered, hun zusters zijn vermoedelijk over de grenzen getransporteerd waarna zij werden geslacht. De mens lijkt in de war: want legkippen zijn geen machines, maar wezens met gevoel.
Wurk fan Durk
De set is vanaf 10 euro te koop via Wurk fan Durk. Per verkochte Kippenkaartenset gaat 2 euro naar Red een Legkip. Geïnteresseerd? Ga naar http://www.wurkfandurk.nl/producten/kippenkaartenset