12 adoptiekipjes

Iedereen leverde een financiële bijdrage om de kippen te adopteren. Ook de jeugd leverden een bijdrage van hun verdiende geld.

Ingrid Commandeur

Even een klein verslagje over onze nieuwe kipjes. Enkele weken geleden hebben we met de hele familie besloten 12 kippen te adopteren. Iedereen leverde een financiële bijdrage om de kippen te adopteren. Ook de jeugd leverden een bijdrage van hun verdiende geld.

Met z’n allen een hok in gereedheid gebracht en daarna richting Friesland om ze op te halen bij Jacqueline. De kipjes die met ons mee gingen waren nog niet zo heel erg lang bij Jacqueline in de Opvang. Dit was wel te zien aan hun verenkleed en de ‘vermoeide’ uitdrukking van hun oogjes.

Eenmaal in Wieringerwerf aangekomen, moesten de dames even 2 dagen in hun nieuwe onderkomen blijven. Na de korte gewenning ging de deur open en mochten ze het erf gaan verkennen. In het begin bleven ze steeds dichtbij hun hok, maar nu gaan de dames volop op onderzoek uit. De kennismaking met de andere kippen en hanen is prima verlopen.

Wij genieten volop van ze en vinden het heerlijk om naar ze te kijken. Ze gaan er al beter uit zien, maar voordat hun verenkleed weer helemaal mooi is… zal nog even duren. Ook hun oogjes staan al veel beter. Regelmatig worden er eitjes gelegd.

Het geeft ons een enorm goed gevoel dat wij deze kipjes hebben kunnen adopteren!! Met vriendelijke groet namens de hele familie.