Nieuw maatje

We hadden nooit verwacht dat het zo goed zou gaan tussen de twee: zelfs Lonneke bloeit helemaal op van de nieuwe kip in haar ren.

Irene & Judith Janssen

Nadat onze kip Lonneke alleen was overgebleven, besloten we om haar een nieuw maatje te geven. Dit werd een kip van Red een Legkip die in de opvang in Lanaken verbleef.

De kip die wij mee naar huis namen, was nog maar een week geleden bevrijd uit een kooi en haar veren waren er dan ook slecht aan toe. Eenmaal thuis vond de eerste kennismaking met Lonneke plaats met gaas tussen hen in, zodat ze elkaar niet meteen konden aanvliegen. Lonneke moest even duidelijk laten zien dat zij de baas zou blijven, al durfde Vita, want zo heet de nieuwe kip, toch nog een poging te doen om Lonneke even aan te vallen.

Gelukkig was dit allemaal van korte duur; al heel snel werden ze dikke vriendinnetjes. Lonneke leert haar de nieuwe, vreemde hapjes te eten en Vita nam naar haar voorbeeld voor het eerst in haar leven een zandbad. Het is zelfs zo dat als Lonneke opeens een paar meter verder blijkt te staan, Vita meteen naar haar toe rent. We hadden nooit verwacht dat het zo goed zou gaan tussen de twee: zelfs Lonneke bloeit helemaal op van de nieuwe kip in haar ren. Het is geweldig om te zien hoe Vita iedere dag meer veren krijgt en zich nu al helemaal thuis voelt. Hopelijk kan zij nog lang genieten van haar nieuwe leven samen met Lonneke.