Knuffeldoos

Onze kleine man van 4 jaar vind zijn nieuwe vriendinnetje helemaal leuk...

Angelique

Hierbij een update van het bijzondere kipje Wieske, dat een poos terug opgevangen en verzorgt is door Anoeska en Sandra van Red een Legkip. Ze werd gevonden met een oude breuk van haar poot en moest dagelijks met haar pootje in een badje vanwege de ontstekingen op haar poot. Wonder boven wonder hoefde de poot niet geamputeerd te worden en na een lange tijd intensief verzorgen met medicatie gaf de dierenarts aan dat ze zo opgeknapt was, dat ze naar een nieuwe plek mocht.

Wij, Paul, Angelique en Sam hadden het geluk om haar op te mogen halen en mee te nemen naar Soesterberg. Het was in het begin even wennen voor haar. Vanuit een rustige omgeving ineens in een tuin met 5 andere kipjes. Tevens hadden we besloten er tegelijkertijd een ander klein krielkipje uit de buurt erbij te plaatsen zodat niet alle aandacht naar haar uit zou gaan. Dat was een goede zet, want ze zijn vriendinnen geworden. Na een pittige start en kennismaken met de andere kippen, ging het al snel iedere dag een stuk beter!

Eerst was ze afwachtend en voorzichtig en natuurlijk was ze door haar poot ook kwetsbaar en minder snel. Ze zocht af en toe de rust en bescherming bij ons… maar opgegeven moment begon ze van zich af te pikken en werd haar poot steeds sterker waardoor ze sneller weg kon komen. We hebben een nachthok met ren, maar de kippen lopen de hele dag los in de tuin. ’s Avonds gaan ze zelf op stok en sluiten we het hok om ze smorgens gauw weer los te laten.

Inmiddels is Wieske een ontzettend lieve en sterke kip geworden. Zodra we ze voeren of ze iets lekkers krijgen is ze er als eerste bij! Het is een ontzettende knuffeldoos en geniet volop van de warme zon door lekker op haar zij te gaan liggen. ’s Avonds is ze samen met haar vriendin de laatste die op stok gaat. Kortom het is super dat dit kipje het gered heeft en dat ze er op dit moment volop van geniet !

Onze kleine man van 4 jaar vind zijn nieuwe vriendinnetje helemaal leuk en noemt haar nu “juf Wieske” …want wat bleek… inmiddels gaat hij naar school en zijn juf heet toevallig… Je raad het al… Wieske!!

Groetjes van ons en de kipjes Wieske, Trijntje, Truus, ook voormalig legkippen, en de 4 krielkipjes met ook ieder hun eigen verhaal