Koffietijd

Gisteravond zat ik, zoals zo vaak ❤, met onze nieuwste aanwinst op schoot, ze is nog altijd een beetje kaal en is nog aan het wennen, maar wat doet ze het goed!!

Wilma van Unen

Wat was het leuk om met dit gezelschap tweede paasdag bij Koffietijd aanwezig te zijn! Het was een gezellige boel in de opnamevilla! Ik heb diezelfde dag een typische Diva meegenomen, ze zat niet in de studio, maar achter de schermen, apart vanwege haar temperamentvolle karakter. Ze is nogal dominant en aanwezig, goh waar ken ik dit van 🙂

Sinds maandag woont ze bij ons en waar ze eerder te overheersend was, moet ze bij ons moeite doen om in de toom te passen en natuurlijk: “dat komt helemaal goed!”. Wij hebben deze diva Loretta genoemd en onze haan Louis heeft het er maar weer druk mee. Dat zij zo is, is met name te wijten aan hoe ze was. Ze was erg zwak en kaal, toen ze bij de opvang binnen kwam. Kippen zijn hard onder elkaar en ze werd behoorlijk gepest.

Ik sluit een foto bij van hoe ze bij de lieve dames van Red een Legkip binnen kwam. Foto links boven: Toen ik haar maandag mee kreeg zag ze er al veel beter uit en ze is me toch lief! Foto midden boven: Diezelfde avond zat ze als een van de eerste kipjes in het hok, tezamen met onze oudste ‘Red een Legkip’ Flodder. Flodder is inmiddels 5 jaar oud. Flodder, die dus 5 jaar geleden op veel te jonge leeftijd, na een zwaar stressvol leven, naar de slacht zou zijn gegaan. Zonder de stichting had zij niet deze, inmiddels reeds, 5 mooie jaren bij ons kunnen leven en ze heeft een fantastisch mooi leven!

Gisteravond zat ik, zoals zo vaak ❤, met onze nieuwste aanwinst op schoot, ze is nog altijd een beetje kaal en is nog aan het wennen, maar wat doet ze het goed!! Zo lief, maar tegelijkertijd breekt mijn hart als ik naar haar kijk… gebruikt als een product voor de consumptiemaatschappij, een rotleven in een veel te kleine ruimte! Gestresst, kapot, doodmoe en kaal geplukt kwam zij gelukkig in handen van Red een Legkip. Gelukkig maar, want via hen kwam ze bij ons. En bij ons komt het ook met deze Diva helemaal goed!

Dank jullie wel: Sandra, Anoeska en al die andere lieverds van Stichting Red een Legkip!!! Dank jullie wel voor het feit dat jullie je inzetten voor deze ten dode opgeschreven kipjes, die het tijdens hun veel te korte leventje echt (zoooooo) niet goed hadden. Dank jullie wel dat wij hen mogen adopteren en lief mogen hebben, want er is geen dankbaardere taak dan voor deze lieve dames te mogen zorgen. Dank jullie wel, voor al die lieve, gezellige dames, waar ik zo van hou! En voor alle andere meelezers: heb je een plek en/of de mogelijkheden: adopteer een paar van deze lieve kipjes of doneer een bedrag en als dat niet kan, mag of wil, zeg het dan in ieder geval voort!