Koninklijke naam

We hebben onze onlangs geadopteerde legkip Victoria genoemd, een mooie waardige en koninklijke naam die past bij het mooie leven wat ze nu gaat krijgen

Annemarie

We hebben onze onlangs geadopteerde legkip Victoria genoemd, een mooie waardige en koninklijke naam die past bij het mooie leven wat ze nu gaat krijgen. Twee weken geleden hebben we haar opgehaald in Naarden. Er zaten een stuk of 8 kippen maar mijn vriend en ik hadden al snel, onafhankelijk van elkaar, voor Victoria gekozen. Geen idee waarom, misschien omdat ze zo gezellig tokkelde of vanwege haar wat lichtere kleur veren?

Tijdens de rit naar huis heeft ze gezellig en nieuwsgierig rond gekeken. De eerste dag hebben we haar in de ren gedaan en onze andere kip (Kipje) liep los in de tuin. Zo konden ze goed aan elkaar wennen. Bijzonder om te zien hoe ze met elkaar kennis maakte! Het leek wel een soort dans waarbij ze beiden aan een kant van het gaas precies dezelfde bewegingen maakte en elkaar dan hoog even met de snavels aanraakte.

De eerste nacht hebben we ze nog gescheiden gehouden. De volgende dag was het mooi weer. De kippen keken nauwelijks nog naar elkaar om dus besloten ze bij elkaar te doen. Ze deden even lelijk tegen elkaar, de veren vlogen in het rond en ze trapte elkaar met de poten tegen de borst maar daarna was het klaar. Het was duidelijk, Kipje is de baas en daar heeft Victoria zich bij neer gelegd.

Ze heeft die dag heerlijk in de tuin gerommeld. Als ze per ongeluk in de zon liep liet ze zich op haar zij vallen en genoot ze met haar oogjes dicht van de warmte. Ook het gras vond ze heel bijzonder, ik denk dat ze nooit eerder gras heeft gezien. Victoria is nu twee weken bij ons. Als ik naar buiten loop komt ze meteen aangerend, nieuwsgierig naar de lekkere hapjes die ik haar kom brengen. Ze is gek op rozijntjes! Ze gaat elke dag een kwartier eerder naar bed dan Kipje en ze staat ook een kwartier later op.

Op stok gaan kent ze niet, ze gaan prins(es)heerlijk in het legnest liggen met haar kop onder haar vleugel. Nou ja, echt een vleugel kun je het haast niet noemen, haar verenpak is nog flink gehavend. Er komen al een paar nieuwe kleine pennen door en het lijkt wel of ze al wat dikker is geworden. Victoria is een leuke, nieuwsgierige en heel grappige kip! Het is echt leuk om te zien hoe ze van haar nieuwe leven geniet!