Lelijk jong ‘eendje’

Het lelijke jonge ‘eendje’ heeft de grootste metamorfose doorgemaakt. Haar kale ruggetje en kopje zitten alweer helemaal in de veren.

Henk & Annette

Hier een berichtje over de vier dames die wij begin september opgehaald hebben bij Helene van de opvang in Dreischor. Ons zijdehoen heeft gelijk de eerste ochtend duidelijk gemaakt wie de baas is en daar is het bij gebleven.

De dames hadden het direct heel erg naar de zin. Het was natuurlijk nog lekker weer en dus er werd genoten van de zand/zonnebaden. Bijzonder dat kippen die waarschijnlijk weinig/geen ervaring hebben met aardige mensen toch zo mensgericht zijn. Maar ook van onze honden (die natuurlijk wel al kippen gewend zijn) zijn ze absoluut niet bang, ze lopen er gewoon onderdoor als er een hond in de weg staat.

Er wordt van ‘s ochtends vroeg tot dat het al donker wordt druk gescharreld. Waar ons zijdehoen niets van snapt, zij slaapt een beetje uit en gaat op tijd naar bed. Ze zijn dol op klussen. Bij alles wat er moet gebeuren in de kippenloop, zijn ze er, jawel, als de kippen bij. Heerlijk om een gegraven gat weer dicht te gooien en wat komen er lekkere hapjes vanonder tegels en planken die opgetild worden. Maaien hoeven we niet meer, dat regelen de dames hele dagen zelf.

Het lelijke jonge ‘eendje’ heeft de grootste metamorfose doorgemaakt. Haar kale ruggetje en kopje zitten alweer helemaal in de veren. Nu haar vleugels en het enige zielige staartveertje nog en ze is weer een knappe kip. Jammer genoeg staat zij nog steeds onderaan in de pikorde maar er is genoeg ruimte om dat te ontlopen. De dames zijn blij met hun nieuwe leven en wij zijn blij met deze gezellige dames.