Vuurrood en spierwit

Toen Yvonne en Yvette hier net aankwamen hadden ze allemaal bruine vlekken op hun lichaam en ze waren heel bleek. Dat laatste was vooral te zien aan hun kammen en lellen, die rood horen te zijn, maar ze waren bijna wit.

Ina Rus

Zodra wij hoorden van Red een Legkip hebben wij twee bruine kippen geadopteerd. Dat is nu ongeveer een jaar geleden. Wij noemden hen Vera en Vita, de namen betekenen samen “het goede leven” en dat hebben ze nu al een jaar bij ons.

In het voorjaar hebben wij ons schuurtje laten verbouwen tot kippenhok, omdat we meer ruimte nodig hadden voor de dieren. We wilden namelijk nog twee van deze hennen redden. En die twee zijn er gekomen, deze keer waren het witte leghennen, die we de namen Yvonne en Yvette hebben gegeven. Ook zij zijn inmiddels helemaal geaccepteerd door de kippenfamilie, die hier al woonde.

Deze kippenfamilie heet de familie Tok en ze bestaat nu uit 14 leden, 13 hennen en één haantje. Toen Yvonne en Yvette hier net aankwamen hadden ze allemaal bruine vlekken op hun lichaam en ze waren heel bleek. Dat laatste was vooral te zien aan hun kammen en lellen, die rood horen te zijn, maar ze waren bijna wit. Gelukkig zijn ze nu prachtig bijgekleurd, vooral Yvette’s kam en lellen zijn vuurrood.

En ze leggen bijna elke dag een groot spierwit ei voor ons. Wij zijn erg blij dat we nu vier van deze slimme mooie dieren een goed leven kunnen geven. Als u benieuwd bent naar hun avonturen (en die van de andere leden van de familie Tok) kunt u die lezen op mijn blog de defamilietok.blogspot.nl.