Ietwat brutaal

Het zijn ontzettende lieve, tamme en vooral hele nieuwsgierige en ietwat brutale dames. Als ik maar iets wil doen in de tuin, zitten ze er gelijk met z'n drietjes bij.

Diana van Veen

Afgelopen weekend heb ik 3 kippen gehaald bij Anoeska in Ochten, als gezelschap voor mijn nog enige overgebleven kipje. Na een paar uur apart gezeten te hebben, heb ik de dames kennis met elkaar laten maken. Mijn kipje vloog ze gelijk aan, maar was toch wat verbaasd en geschrokken dat ze terug vochten. Ze was daarna toch wel vrij angstig omdat het gelijk 3 tegen 1 was.

Als ik thuis ben lopen ze allemaal los in de tuin en dat gaat op zich nu prima, omdat ze flink de ruimte hebben om elkaar ook te kunnen ontwijken, maar als ik ga werken zet ik ze toch nog even apart, anders is het echt 3 tegen 1 en dat is teveel voor mijn oude kipje. Het heeft gewoon even tijd nodig. Maar ik zie al dat het nu al veel beter gaat dan in het begin.

Het zijn ontzettende lieve, tamme en vooral hele nieuwsgierige en ietwat brutale dames. Als ik maar iets wil doen in de tuin, zitten ze er gelijk met z’n drietjes bij. De eerste dagen waren ze wel behoorlijk luidruchtig, maar ze moesten natuurlijk ook nog aan alles wennen. Gelukkig zijn ze nu wat rustiger. Mijn oude kipje slaapt altijd op een stok in de ren en de nieuwe dames slapen in de schuur (waarin ook het binnenhok en het legnest staat). Omdat ik ze nog even wilde laten wennen had ik bewust het binnenhok in de schuur open gehouden.

De eerste nacht hadden ze elk al een eigen plekje opgezocht, 1 in een kattenmandje, 1 in het hondenhokje en de ander in het legnest. Het was de bedoeling dat ze op een gegeven moment alleen in het binnenhok zouden slapen en niet meer los in de schuur, maar ik vind het zo leuk dat ze zelf in het kattenmandje en het hondenhok kruipen, dat ik voorlopig maar de deur van het binnenhok gewoon open houd.

Ook hebben ze in 3 dagen tijd al 5 eieren gelegd, waarvan 3 in het hondenhok (!). Helaas mag ik ze de eerste 2 weken nog niet eten, maar als het zo blijft moet ik eieren gaan weggeven. Ik heb nog geen namen voor ze, die moet ik nog bedenken, maar dat komt nog wel. Op de eerste twee foto’s zie je de drie dames met mijn andere kipje. Ik zag ze nu voor het eerst met z’n viertjes zo dicht bij elkaar. Nu weet ik zeker dat het helemaal goed komt met alle dames!