Kippen met karakters

Na zonsopkomst komt Billy Dude als laatste met slaperige ogen uit het hok schuifelen, terwijl gehaaide Cor al lang naar buiten is gerend alsof ze wordt achterna gezeten door een vraatzuchtige bunzing.

Durk & Agnes

Haan Marinus Napoleon en kip Lola weten al sinds hun geboorte dat onder het gras smakelijke beestjes te vinden zijn. In tegenstelling tot onze nieuwkomers Cor, Mies en Billy Dude, zij hebben het grootste deel van hun leven in een fabriek doorgebracht. Zovéél mogelijk eieren leggen, dat was alles wat van hun werd verlangd. Wij vonden het dan ook een tragisch feit dat Cor en Mies, die uit de verrijkte legbatterij komen, nog nooit hun eigen ei hadden gezien. Het ei valt direct na de leg op de lopende band en vervolgt haar weg in de fabriek. Billy Dude komt uit een scharrelschuur en ook zij weet pas sinds enkele maanden hoe het is om een buitenkip te zijn.

Cor, Mies en Billy Dude verbleven enkele maanden bij Jacqueline’s opvang in Twijzelerheide. Haar goede zorgen waren zichtbaar; de dieren zagen er inmiddels gezond uit. Als beginnende kippeneigenaren zijn wij verbaasd over de diverse persoonlijkheden in de groep, iedere kip heeft een typerend karakter. Na zonsopkomst komt Billy Dude als laatste met slaperige ogen uit het hok schuifelen, terwijl gehaaide Cor al lang naar buiten is gerend alsof ze wordt achterna gezeten door een vraatzuchtige bunzing. Mies is de meest bescheiden dame en nog iets nerveus, maakt snel plaats voor haar zusters en ligt ’s nachts liever naast de gemoedelijke Billy Dude in het hooi dan dat ze bij de rest op stok gaat. Lola gedraagt zich als de ‘first lady’, komt graag bij ons op schoot en staat duidelijk boven de andere dames. Marinus Napoleon heeft een complete harem en is natuurlijk een gelukkig man.

Het blijft fantastisch om het hok te openen om op zoek te gaan naar zo’n heerlijk eitje. De dagen worden korter, zo hebben we de ene dag wel een ei, de andere dag niet. Zo hoort het ook te zijn. Deze kippen mogen genieten!