Rouw

Wij vonden, tot ons groot verdriet, in de vroege ochtenduren een van onze meiden (Tess) dood in het nachthok. Thea was er helemaal mee aan. Ze bleef bij haar zitten en maakte een hoog geluid wat bij ons door merg en been ging.

Christel & Jack

Wij vonden, tot ons groot verdriet, in de vroege ochtenduren een van onze meiden (Tess) dood in het nachthok. Thea was er helemaal mee aan. Ze bleef bij haar zitten en maakte een hoog geluid wat bij ons door merg en been ging. Hierna was Thea twee weken alleen. Aanvankelijk kwam ze haar hok niet uit en maakte een sombere indruk. Even later herstelde ze wel weer maar ze werd toch niet meer helemaal de oude Thea. Ondertussen had ik contact opgenomen met Anoeska en Sandra om de dood van Tess door te geven en te vragen wat we nu moesten doen. We hebben dan ook besloten om een nieuwe kip erbij te nemen.

Op 9 maart was het zover, we gingen onze nieuwe kip ophalen in Ochten. Op de terugreis was onze kleine kip lekker aan het babbelen waardoor we haar de naam Bep hebben gegeven. Nu is het nog Beppie maar wanneer ze helemaal op haar gewicht is zal de naam Bep haar niet misstaan.

Bep heeft het erg koud en schuilt veel in het nachthok. We hebben een warmtekussen voor haar gekocht en die in het nachthok gelegd. Die is een klein beetje warm zodat ze tegen de ergste kou wat bescherming heeft. Ze eet heel goed en het is echt een hele leuke kip. Ze is nieuwsgierig en nu al behoorlijk tam. Jammer dat Thea het daar nog niet mee eens is. We hopen natuurlijk dat ze maatjes zullen worden.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en is onze nieuwe kip Bep goed aan het wennen. Ze is werkelijk fantastisch!! Zo tam en blij, daar worden wij echt vrolijk van. Thea ontdooit heel langzaam. Ze vindt het nog steeds niet echt leuk dat Bep erbij is gekomen maar reageert niet meer zo heel fel. Ze lopen wel allebei buiten maar niet echt bij elkaar. Ach ja, ik begrijp het ook. Voor Thea is zij een indringer en nu moet ze ook nog alles met haar delen. Maar de tijd heelt alle wonden en we weten nu wel zeker dat ze aan elkaar zullen wennen.