Twee blonde dames

Toen ik een paar uur later bij het hok kwam, zaten de nieuwe dames vrolijk bij de andere twee op stok! Even over het hek gefladderd!

Familie Teune

Afgelopen zondagmiddag hebben we uit de opvang in Twijzelerheid twee kippetjes gehaald. In het buitenhok had ik een hek geplaatst met daarachter een beschutte plek van een krat met hooi, zodat ze rustig konden wennen aan onze Australorp haan en hen. Toen ik een paar uur later bij het hok kwam, zaten de nieuwe dames vrolijk bij de andere twee op stok! Even over het hek gefladderd!

Vanmiddag kwam ik thuis, mijn vrouw had onze zwarte Australorp kippetjes alweer buiten laten lopen zoals gewoonlijk. De twee blonde dames zaten echter wat achter het gaas heen en weer te drentelen, scherp in de gaten gehouden door meneer haan. Dat kan natuurlijk niet, dus de deur open, en na onwennig over de drempel te zijn gestapt durfden ze het aan.

Met name de composthoop is altijd een succes, vooral als deze even een stukje is omgewoeld.