Lekkers, wat is dat?

Kwam je met wat lekkers, stonden ze je aan te kijken met zo'n blik van "wat is dat nou weer voor raars".

Tine

Onze drie nieuwe dames Maggy, Mies en Mathilda vinden het hier fantastisch! Ze zijn erg nieuwsgierig en nergens bang voor. Inmiddels lusten ze ook (bijna) alles, dat was in het begin anders.

Ze hebben echt moeten leren dat er lekkere hapjes bestaan. Kwam je met wat lekkers, stonden ze je aan te kijken met zo’n blik van “wat is dat nou weer voor raars”. Maar het zijn snelle leerlingen, toen we ze net hadden zag je ze duidelijk het gedrag van onze andere kippen nadoen, zo van, “als zij het eten dan zal het wel goed zijn”. Dat ging heel voorzichtig.

Wat ze echt over de streep trok was het “lok” geluid en gedrag van onze hanen. En ze waren niet eens hanen gewend! Vooral Mike is erg sociaal, die roept de kipjes, pikt iets uit het bakje en legt dat voor ze neer, zo schattig om te zien. En brutaal! Nu zijn ze zelfs zover dat ze het brood of de sla uit de bekkies van de ganzen weg kapen.

Mathilda zit inmiddels goed in de veren. Mies en Maggy verdienen wat dat betreft nog geen schoonheidsprijs, maar ze maken dat helemaal goed door hun lieve karakter. Ze genieten nu trouwens net zo van het mooie weer als wij dat doen. Als we nog maar amper buiten zitten komen ze enthousiast aanhollen, hoi, kunnen we op schoot!

Of zouden het toch de lekkere hapjes zijn?