Prinsessen

We gaven ze prinsessennamen en hopen dan ook dat ze na hun ellendige start nog een prinsheerlijk leventje bij ons mogen hebben.

Elfi

Drie weken geleden haalden we onze 2 kippen op, Maxima en Mathilde. We gaven ze prinsessennamen en hopen dan ook dat ze na hun ellendige start nog een prinsheerlijk leventje bij ons mogen hebben.

In vergelijking met onze ‘gepensioneerde kippen’ zijn ze kaal en mager. Hun kam was flets van kleur en hing helemaal in hun oogjes. Er werd ons verteld dat de kam te snel gegroeid was door krachtvoer en dat die niet meer rechtop zou komen. Ondertussen ziet hun kam er wel al wat roder uit.

Ze stellen het prima; ze hebben steeds honger en leggen (bijna) alle dagen een flink ei. Ze scharrelen de hele dag door, tot het donker wordt en nemen uitgebreid zandbadjes.

Bij Mathilde zijn de tenen van haar poot misvormd, waarschijnlijk door steeds op tralies te zitten. Eén nagel groeit daardoor naar boven en kan niet meescharrelen. We hebben haar een pedicure gegeven en haar lange nagels geknipt en nu lukt het scharrelen veel beter.

Als ze me in de tuin zien aankomen, spurten ze op me af want ze zijn gek op keukenafval.