Kattenbak als legnest

Later hebben ze ons weer getrakteerd op twee heerlijke eitjes, waarvan 1 van de dames hem per ongeluk in de kattenbak had gelegd.

Ad & Sabine

Afgelopen dinsdag hebben wij Mien en Truus opgehaald in Gassel. Toen wij daar aankwamen werden we welkom geheten door Lars. Samen bekeken we alle lieverds!

Het was zo moeilijk om een keuze te maken. Maar toen Marieke vertelde dat er 1 van de kippen erg werd gepikt en beter af was om met zijn tweeën te zijn dan in een grote groep, werd deze dame dus onze nieuwe aanwinst. Ze kreeg de naam Truus.

Nu moesten we nog een maatje voor Truus uitkiezen en dat werd Mien, zij was ook een wat kleinere kip die door de groep minder werd geaccepteerd.

Thuis aangekomen werden ze meteen begroet door de katten, die erg nieuwsgierig waren naar Truus en Mien. De dames vonden die wollige wezentjes met lange staarten ook bar interessant!

In het nachthok begonnen ze meteen een lekker plekje uit te zoeken om te pitten. De volgende dag hoorde ik ’s ochtends de dames al kleine vrolijke geluidjes produceren. Ze waren via het zijraam hun huisje uitgekomen en liepen heerlijk in de tuin rond te scharrelen. De katten liepen er al tussen door alsof ze niks anders gewend waren, en Truus en Mien vonden alles prima. Toen ik even naar buiten kwam kwamen Truus en Mien meteen naar mij toe om mij te begroeten. Zo ontzettend tam, dat had ik nooit verwacht.

Daarna ben ik even een nep-ei gaan kopen, zodat Truus en Mien ook beter wisten waar ze hun eitje bijvoorbeeld konden neerleggen. Maar toen ik thuis kwam lagen er tot mijn grote verbazing al twee hele mooie grote eieren in het hok! Later hebben ze ons weer getrakteerd op twee heerlijke eitjes, waarvan 1 van de dames hem per ongeluk in de kattenbak had gelegd. Tja, ik snap dat het ook erg verwarrend is, want kattengrit lijkt net op schelpenzand.

Kortom, het is erg genieten met de dames hier!