Tevreden ‘gemummeltokkel’

...hoor ik tevreden gemummeltokkel uit het stro als ik ze welterusten kom zeggen en het luikje dicht kom doen.

Colette

Hier even een berichtje van de 3 dames die vorige week verhuisd zijn vanuit Twijzelerheide. De eerste dag was er één van vele indrukken en jammer genoeg erg slecht weer. De dames waren zo druk met vliegjes en spinnen vangen dat ze volgens mij vergaten dat ze in de striemende regen stonden! Twee van de drie waren behoorlijk nat geregend en uiteindelijk zijn ze onder lichte dwang toch maar naar binnen gegaan om even bij te slapen.

De tweede dag begrepen de dames ook dat zij de boel om konden ploegen in de ren en dat er dan steeds meer spannende en lekkere dingen bovenkwamen. ’s Avonds duurde het even voordat ze naar binnen kwamen maar inmiddels hebben ze dat prima door en hoor ik tevreden gemummeltokkel uit het stro als ik ze welterusten kom zeggen en het luikje dicht kom doen. Ook heb ik wat aanpassingen gedaan in zowel binnenhok als buitenren om het de dames wat meer naar het zin te maken. Eén van hen zit zelfs al redelijk hoog op een boomtak in de buitenren (volgens mij vindt ze het zelf ook wel stoer als ik zie hoe trots ze rond zit te kijken).

Het is een erg leuk stel dat direct vanaf dag 1 erg nieuwsgierig was en direct naar je toe komt lopen of gedrieën met de snavels voor het hek staan als ze denken de achterdeur of stemmen te horen!

Ze zijn totaal niet bang (kennen niets, dus ook geen gevaar) en vinden de antieke hond ook superinteressant. Zij vindt op haar beurt het trio maar raar en vindt het knap onnodig dat er oud brood etc. in de ren verdwijnt in plaats van dit alles in haar maag… Aan de andere kant staat of ligt zij regelmatig de dames te bewaken, hetgeen erg grappig is om te zien!

Wat ik vooral leuk vind (waarvoor dank Jacqueline uit Twijzelerheide) is de samenstelling van het trio. Eén heeft een keurige rechtopstaande kam en zat het best in haar veren, een ander heeft een halfstaande kam en de derde heeft een platliggende/hangende kam. De laatste twee gaan nu al zichtbaar beter in de veren zitten.

Mochten jullie je afvragen waarom ik over ‘de dames’ praat en geen namen gebruik… , die hebben ze nog niet! Meestal groeit zoiets gaandeweg. Betrap me er al op dat de hen met de platliggende kam gekscherend ‘Mien’ genoemd wordt, ontstaan uit de vraag “Mien, heb je je kam ook gezien”,omdat ze soms minder ziet vanwege de platte kam.